LAVA organiseerde op 27 april een fel gesmaakt event rond drones en slimme brillen

Herbeleef het LAVA event over drones en slimme brillen

België is klaar voor innovatieve toepassingen zoals drones en slimme brillen die als doel hebben kwaliteit van processen te verhogen en ze tegelijkertijd te vereenvoudigen. Dat bleek nogmaals uit de getuigenissen en keynotes op het LAVA event rond drones en slimme brillen. Ruim 40 deelnemers uit nutsbedrijven, field engineering, logistiek en productiebedrijven woonden de sessie bij in de Communicatieloft te Gent. Zij werden verwelkomd door Luc De Keyser, Managing Partner van LAVA.

Lieve Van Gijsel van Aetos Drones gaf een inspirerende uiteenzetting over de mogelijkheden van drones in de context van het verhogen van de kwaliteit van bedrijfsprocessen in een groot aantal sectoren. Drones vormen een extra paar ogen in de lucht, maar ook binnen in gebouwen, buizen en zelfs pijpleidingen. Ze optimaliseren technische inspecties en vergemakkelijken technisch onderhoud. Dankzij gespecialiseerde software maken drones zelf een eerste interpretatie van beelden. De sessie werd afgesloten met een live demonstratie van verschillende types drones. De deelnemers konden realtime zien hoe drones luchtfoto’s en filmpjes maakten van de omgeving.

Vervolgens gaf Peter Verstraeten van Proceedix een begeesterende lezing over de mogelijkheden van het inzetten van slimme brillen in productie en supply chain omgevingen. Er werd gefocust op het digitaliseren van werkinstructies en technische inspecties. Verschillende types van slimme brillen werden gedemonstreerd. Tot slot konden de aanwezigen luisteren naar de getuigenis van Guy Slagmulder, CEO van Ardovlam, die een concrete toepassing van slimme brillen bij het installeren van branddetectiecentrales in zijn bedrijf toelichtte.

LAVA kan terugblikken op een meer dan geslaagde editie.

 

Download presentatie Lieve Van Gijsel

Download presentatie Peter Verstraeten