Schréder

LAVA herziet IT-strategie bij Schréder

Schréder is een wereldwijde toonaangevende leverancier van kostenbesparende verlichtingsoplossingen voor veilige, comfortabele en duurzame omgevingen. Schréder, mét Belgische wortels, is een groep van 48 bedrijven en ruim 2.600 medewerkers wereldwijd, die allemaal eenzelfde passie hebben voor licht en innovatie. Met zijn expertise in het ontwerpen en het ontwikkelen van buitenverlichtingsoplossingen wil Schréder bijdragen aan het welzijn van gemeenschappen overal ter wereld.

Vandaag gaat Schréder de enorme uitdaging aan om van een product gebaseerd bedrijf te evolueren naar een oplossingspartner. Producten evolueren: Schréder levert nu energie-efficiëntie producten en de markt ontwikkelt zich naar slimme verlichting.

Deze verandering in strategische positionering heeft gevolgen voor elk deel van het bedrijf. Een van deze delen is IT. IT dient meer afgestemd te zijn op het bedrijfsleven, meer nog moet onderdeel worden van de bedrijfsactiviteit zelf. Zowel het interne applicatielandschap als de IT-architectuur moeten klaargestoomd worden voor de toekomst. Om maar een paar aspecten te noemen.

Om de toekomstige globale IT-strategie uit te tekenen en om het veranderende bedrijfsmodel van Schréder te kunnen ondersteunen, vroeg Schréder aan LAVA om de ICT-strategie te herzien.

Van bij de start werd een team opgericht van zowel business als senior IT vertegenwoordigers om door een IT-strategie review en goedkeuringsproces te gaan.

LAVA is gestart met het interviewen van het C-level management om een ​​helikopterweergave van Schréder’s business drivers en toekomstige marktuitdagingen te krijgen. Zo heeft LAVA inzicht gekregen in de wijze waarop Schréder zijn bedrijfsmodel zal aanpassen om deze uitdagingen aan te pakken. Dit diende als basis voor het opstellen van een nieuwe IT-strategie, gericht op de bedrijfsactiviteit.

LAVA heeft de mogelijkheden van het huidige applicatielandschap en IT infrastructuur beoordeeld en een nieuw landschap en architectuur ontworpen, met de juiste prioriteiten en een bijhorende actieplan voor de implementatie, dit alles in nauw overleg met het C-level management.

De vereiste IT governance en Business / IT organisatorische interactie werd uitgewerkt.

Het team kreeg de goedkeuring van de Raad van Bestuur voor het implementeren van de nieuwe IT-strategie.

Carine Couls – Chief Transformation Officer bij Schréder reageert: “Het was een genoegen om met het team van LAVA te werken. Het LAVA-team was erg geïnteresseerd in ons bedrijf, onze sector, onze uitdagingen en onze mogelijkheden. Ze waren in staat om binnen een zeer korte tijdsspanne onze business drivers te begrijpen. Het is vooral deze bekwaamheid, samen met hun sterke expertise die heeft geleid tot een goed IT strategisch plan. Zeer professioneel! ”

Samen werken met Schréder is zeer verrijkend en belonend geweest voor LAVA. Het project was uitdagend, met een wereldwijde omvang en impact, en juist in de context van slimme verlichting en energie. Het punt waar we graag uitgedaagd worden.

Lees meer over Schréder op http://www.schreder.com.

Leer LAVA beter kennen op www.lava-consulting.be.