E-Mobility in Stroomversnelling

Herbeleef het LAVA Event over E-Mobility

De komst van multimodale e-mobiliteit zit in een stroomversnelling en dat heeft impact op heel wat vlakken. Op onze manier van verplaatsen, hoe we afstanden overbruggen, de manier waarop we leven en werken, de automobielindustrie zowel technisch – verkoop – als onderhoud, vereiste laadinfrastructuur, hoe we vraag en aanbod van elektriciteit willen balanceren, hoe we gebouwen en steden inrichten, op mobiliteit als dienst en de daar bijhorende deeleconomie (car-sharing, ride-sharing), het gebruik van zelfrijdende voertuigen, de impact op de wetgeving, etc.

Het heeft ook impact op de manier waarop ik als klant op een gemakkelijke en transparante manier toegang kan hebben tot e-mobility diensten. Want daar gaat het nog altijd om. Hoe word ik als eindgebruiker ontzorgd? En op welke manier interageer ik als individu met dienstverleners?

Op ons event ‘e-Mobility in Stroomversnelling’ lieten we experten vanuit verschillende sectoren aan het woord. Ze gaven hun visie op wat er te doen staat om van het nieuwe mobiliteitsdenken een succesverhaal te maken.

Voor Luc Lebon van Blue Corner is de uitrol van een dicht netwerk van laadinfrastructuur met abonnementen en een uitgebreide service een noodzakelijke en cruciale facilitator om de eindgebruiker aan te zetten tot mind shift.

Philippe Decrock, woordvoerder van Traxio poneerde het idee van Mobility As A Service (MAAS), en het nieuwe mobiliteitsdenken dat een brug slaat tussen weggebruikers en de energiesector.

Vanuit die energiesector bracht Michel Davidts van Eneco de visie van de elektrische wagen als ontbrekende link voor elektriciteitsvoorziening.

Tot slot vertaalde Ruben Evens van Tesla, Tesla’s visie om de wereld te sturen richting duurzame energie. Een eigen rijbewijs hebben is old school. Binnenkort stappen we allemaal in een elektrische deelwagen. Automerken worden minder relevant. Aandrijving en technologie des te meer.

Uit het event kwamen volgende twee sleutelboodschappen bovendrijven:

  1. Een volledig geïntegreerd aanbod is top prioriteit om de klant te ontzorgen en om zo van multi-modale e-mobiliteit een succesverhaal te maken;
  2. Utility en service bedrijven gaan processen, systemen, data en organisatie moeten aanpassen en integreren om ervoor te zorgen dat multimodale e-mobiliteit een volwaardig alternatief wordt.

Herbeleef het e-Mobility event. Ook te zien op Kanaal Z tot maandag, 20 november, 20h00.

Hartelijke groeten

 

 

After Movie

 

Testimonials

 

Fotogalerij